Om Unicus

Unicus AS er et norsk konsulentselskap som fokuserer på autismens positive særtrekk. Vi er en nisjeaktør som leverer tjenester innen test & kvalitetssikring av IT systemer på markedsmessige vilkår med flere av Norges største selskaper på kundelisten. Unicus tar utgangspunkt i menneskers sterke sider og interesser. Det som skiller Unicus fra andre konsulentselskaper er at våre ansatte har Asperger syndrom. Asperger syndrom er en diagnose innen autismespekteret som ofte påvirker kommunikasjon og evnen til sosialt samspill. Enkelte personer med Asperger syndrom har særlig stor kompetanse innenfor sine interesseområder. Les mer om Asperger Syndrom på Autismeforeningens nettside. Dette er personer med unike egenskaper som kommer kundene til gode; egenskaper som detaljfokus, nøyaktighet, strukturert og systematisk tilnærming - faktorer som er etterspurt i dagens marked. Unicus fokuserer på muligheter fremfor begrensninger og ser det enkelte individ.

Våre verdier

Kjerneverdiene våre er en viktig del av Unicus sin identitet. De gjennomsyrer vår daglige drift og vår relasjon internt og til omverden. Unicus sine kjerneverdier virker som leveregler og preger hvordan vi gjør business.

For Unicus er det særlig viktig å ha mennesket i fokus. Unike egenskaper gir unike resultater. Unicus skal være inspirerende for samfunnet, ansatte, kunder og andre samarbeidspartnere. Unicus er en bedrift som skal oppleves som fleksibel og løsningsorientert, av våre kunder, våre samarbeidspartnere og våre ansatte.

Styret

Daglig leder i FornebuLars Johansson-Kjellerød, Founder / Business Development
Ørjan Hernes
styreleder
Ørjan Hernes har mange års erfaring fra it-bransjen. Hernes er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Naturvitenskapelige Universitet.
Kristian Eikre
styremedlem
Kristian Eikre leder investeringsområdet "Special Investments" hos Ferd. Eikre er utdannet siviløkonom og har bred erfaring fra investeringsvirksomhet, strategiutvikling og aktiv eierskapsoppfølging.
Anne Holm Rannaleet
styremedlem
Anne Holm Rannaleet is part of the team that built Industri Kapital, today known as IK Investment Partners (“IK”),a leading pan-European Private Equity firm.
Lars Johansson-Kjellerød
styremedlem
Lars Johansson-Kjellerød er grunnlegger og daglig leder av Unicus. Utdannet siviløkonom fra Universitetet i Karlstad, flere års erfaring fra finans.
Sverre Weisteen
styremedlem
Sverre Weisteen har lang erfaring innen ledelse og konsultativ erfaring fra større omstillings- og utviklingsprosjekter, samt forretningsutvikling. Han har de siste 10 år jobbet som seniorrådgiver i ulike omstillingsprosjekter og før dette 17 års erfaring fra ledende stillinger i Capgemini.
Espen Daae
observatør
Espen Daae er forretningsutvikler i Ferd, en viktig samarbeidspartner. Unicus er en av Ferds sosiale entreprenører. Ferd er et familieeid norsk industri- og finanskonsern.